Branches

Zuivel, food & beverage en electronica

Synamic is dus met name actief in de zuivel, food & beverage en verzorgingselectronica. Boeiende branches, die continu in beweging zijn als gevolg van de voortdurende vraag naar nieuwe en verbeterde producten en technieken. Innovatie is bij ons dus letterlijk aan de orde van de dag.


Oplossingsgericht en creatief
Synamic staat daarmee niet alleen voor oplossingsgerichtheid, maar ook voor creativiteit: wij bieden niet alleen verstandige oplossingen voor concrete technologische vraagstukken, maar zijn ook als geen ander in staat om compleet nieuwe technieken en processen te ontwikkelen en realiseren.

Een schat aan ervaring
Onze medewerkers deden een schat aan ervaring op in deze branches, zowel in hun functies bij vorige werkgevers als bij Synamic zelf. Mede door middel van intensieve bijscholing blijven zij bovendien voortdurend op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied.


Innoveren met oog
voor veiligheid en hygiëne

We zijn gespecialiseerd in het verbeteren van productieprocessen in de zuivel, food & beverage en verzorgingselektronica-industrie. Branches die voortdurend innoveren en waarbij veiligheid en hygiëne key zijn.

Zuivel

Innovatief Nederland op z’n best

De Nederlandse zuivelindustrie is een van onze belangrijkste werkgebieden van Synamic en staat wereldwijd bekend als technologisch zeer vernieuwend. Logisch eigenlijk, want de productie van zuivelproducten is een complex proces waarbij hoge eisen worden gesteld aan veiligheid en hygiëne.

Geschoold en ervaren
Als geen ander is Synamic thuis in zuiveltechnische processen. De achtergrond van onze medewerkers spreekt voor zich: zij zijn veelal academische geschoold en deden tientallen jaren ervaring op bij onder meer Export, DOMO, Kievit, DMV, WAMCO (FrieslandCampina) en Oliehoorn.

Nederland zuivelland
Nederland telt 20 grote zuivelonderne­mingen die samen goed zijn voor meer dan 50 zuivelfabrieken. Met een totale exportwaarde van 3,8 miljard euro in 2009 levert de branche een belangrijke bijdrage aan het resultaat op de nationale betalingsbalans en de werkgelegenheid in ons land.Food & beverage

De grootste industrie van het land

De voedingsmiddelenindustrie wordt beschouwd als de grootste industrie van Nederland. Bedrijven als Heinz, Nestlé en Unilever zijn belangrijke spelers in deze branche, die in 2010 een totale omzet van ongeveer 51 miljard euro maakte en waarin toen naar schatting 118.000 mensen werkten.

Slimme oplossingen
Het bedenken van die slimme oplossingen gaat ons overigens uitstekend af. Met werkervaring opgedaan bij gevestigde namen als LambWestonMeijer, de Smiths Food Group, Siebrand, Lypack, Cargill, Saturn Petfood en Bolletje, weten onze medewerkers in elke situatie wat hen te doen staat.

Food & Beverage in Nederland

De branche is jaarlijks goed voor miljarden euro’s aan investeringen met een innovatief karakter. Aan ons de taak om de goede ideeën om te zetten in slimme technologische oplossingen. Zo kunnen onze opdrachtgevers zich richten op waar zij juist zo goed in zijn: het maken van voeding en dranken.Belangrijke spelers
in de branche

Bedrijven als Heinz, Nestlé en Unilever zijn belangrijke spelers in deze branche, die in 2010 een totale omzet van ongeveer 51 miljard euro maakte en waarin toen naar schatting 118.000 mensen werkten.

Verzorgingselektronica

De hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen

Nog een branche die voortdurend innoveert: die van de verzorgingselektronica. Scheerapparaten, föhns, elektrische tandenborstels en gezichtsbruiners worden continu slimmer en beter; iets dat goed te merken is aan het snel wisselende aanbod in de schappen van de Experts en Media Markten.

Ook echt Synamic
Hoewel Synamic van oorsprong vooral thuis is in de zuivel en food & beverage, werken wij ook voor producenten van de hierboven beschreven elektronica. Geen verrassing overigens, als men bedenkt dat mede-oprichter Herman Steen zijn carrière startte en 8 jaar werkte bij Philips consumer Lifestyle.

Kwaliteits- en veiligheidsnormen
Omdat persoonlijke verzorgingsapparaten veelal in direct fysiek contact staan met de gebruikers ervan en daarnaast bovendien vaak duidelijk een wellness-gerelateerd imago hebben, moeten deze - en de installaties waarin deze worden geproduceerd - aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen.