Nieuwe werknemer

bij Synamic

Nieuwe werknemer

05-04-2016

Even voorstellen


Mijn naam is Rudy Schuitema, 31 jaar oud en woonachtig in Groningen. Per 1 februari ben ik in dienst getreden bij Synamic. Ik heb Technische Natuurkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Na mijn studie ben ik bij Philips Drachten bij de afdeling R&D "shaving” aan het werk gegaan. Ik was daar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe processen voor de productie van scheerapparaten. Hier heb ik veel geleerd over productieprocessen en procesbeheersing en ik heb hier ook mijn "Lean Six-Sigma Green Belt” certificering behaald. De grote uitdaging in mijn werk lag hem in de technische complexiteit van de processen, door de hoge nauwkeurigheidseisen, in combinatie met minimale productiekosten.


Later ben ik bij Philips als projectleider bij dezelfde afdeling aan de slag gegaan. In deze periode heb ik veel ervaring opgedaan met projectmatig werken en geleerd dat bij het afleveren van een goed project veel meer speelt dan alleen de (technische) inhoud. 


Deze ervaring past goed bij de manier waarop Synamic projecten doet, heb ik de afgelopen twee maanden gemerkt. Ik houd van de dynamiek die er vaak in projecten zit en zie het als een uitdaging om, ondanks deze dynamiek, nooit in te boeten op kwaliteit. Ik zit hier dan ook zeker op mijn plek! Ik wil met mijn achtergrond en ervaring de schakel zijn tussen technische innovatieve oplossingen en het (project)management, door technologische diepgang te faciliteren met behoud van overzicht over het totale project. 


Tot ziens.

Rudy


Nieuwsartikel bewerken

Werken aan de

Synamic merksleutel

Werken aan de
14-04-2015
Waarom zou een klant voor Synamic kiezen?
In wat verschilt de Synamic aanpak van andere spelers in de markt?
Hoe zit de typische Synamic medewerker in elkaar?

Ieder Synamic teamlid heeft hierop zijn antwoord, maar om hierop een eenduidig antwoord te geven is niet altijd even makkelijk. Daarom is het Synamic team aan de slag gegaan om de essentie van Synamic bloot te leggen, oftewel; de zoektocht naar onze merksleutel. Om een eerste aanzet te geven hebben heeft een externe adviseur een presentatie gegeven over het begrip merksleutel. Als leidraad werd daarbij een presentatie van de Amerikaanse leadership expert Simon Sinek gebruikt, waarin hij de principes van de Golden Circle (Why-How-What) uitlegt. 


Deze presentatie vormde onze inspiratiebron om verder de merksleutel van Synamic bloot te leggen. Daarna heeft het hele Synamic team regelmatig bijeenkomsten gehad om dit verder te onderzoeken en te omschrijven. Om te borgen dat de inbreng van iedereen daarbij gelijkwaardig meegenomen werd is er een teamdag georganiseerd met een externe facilitator, dhr. Fré Steen van Result-MTC. Result-MTC is gespecialiseerd in het begeleiden van team- en verander processen. Met behulp van creatieve technieken voor het vastleggen van onder andere trefwoorden, werd het omschrijven van de merksleutel steeds duidelijker. 

Na deze teamdag is de merksleutel verder uitgekristalliseerd en zijn we nu bezig om de merksleutel verder vast te leggen met als doel om binnenkort ook via onze website duidelijker te maken:

- Waarom een klant voor Synamic zou moeten kiezen;
- Waarin de Synamic aanpak van andere spelers in de markt verschilt.

Houd de site in de gaten!

Nieuwsartikel bewerken