Refining-4 afdeling Kikkoman Sappemeer

Project: 
Concept & Basic Design Refining-4

De opdrachtgever:
De Kikkoman-groep met hoofdkantoor in Japan heeft haar wortels in de productie en de verkoop van sojasaus.In 1997 opende Kikkoman de eerste Europese brouwerij in het Nederlandse Hoogezand-Sappemeer. Vanuit deze productielocatie wordt heel Europa en een toenemend aantal landen daarbuiten voorzien van veel verschillende Kikkoman-sauzen – voor consumenten, foodservice en industrie. 

De opdracht: 
De bestaande fabriek voor “Refining” moest worden uitgebreid en dat heeft consequenties voor o.a. de mengerij, de opslagtanks, het laden van volle vrachten. Kikkoman heeft Synamic gevraagd om een Concept & Basic Design te ontwikkelen. 

De aanpak:
Er is gestart met het opstellen van een eisenpakket en er is een inventarisatie gedaan van het gehele huidige Refining productieproces. Op basis hiervan zijn verschillende oplossingsrichtingen bedacht, in concept uitgewerkt, vergeleken en is de meest geschikte oplossing gekozen. Dit concept tot een Basic Design Package uitgewerkt dat genoeg is om een investeringsnauwkeurigheid van 10% te kunnen realiseren.

Het resultaat:
De uitvoering van het project is inmiddels gestart. Tijdens de Basic Design is besloten het complete project op te delen in twee fases. Fase 4A wordt nu ontwikkeld en behelst o.a. het neerzetten van een nieuw (groot) gebouw t.b.v. een extra uitbreiding van de huidige producten. Zodra Fase 4A is afgerond, zal fase 4B volgen, waarbij het gehele project afgerond wordt.


Jan Stutvoet in quotes over de samenwerking:

Vertrouwen
“Er lopen bij ons erg veel nieuwe projecten. Te veel om allemaal in huis te doen. Een goede relatie van mij liet hun naam vallen en zo kwamen we in contact. Synamic heeft projecten gedaan die precies aansloten bij wat wij net wilden doen. Ze hebben veel ervaring, met name in de zuivel en dat is een goede referentie voor ons. Als je in de zuivel succesvol bent, ben je gewend om in de Champions League te spelen.”

Communiceren
“Synamic is duidelijk en dat is voor ons erg belangrijk. Met Marcel de Vries, Jacob Brouwer en Herman Steen hebben we een prima verstandhouding. Projectoverleggen zijn strak geregisseerd, met duidelijke afspraken, die ook worden nagekomen.”

Ontwikkelen
“Synamic pakt de projecten vanaf de voorkant op. Maakt vooraf gelijk duidelijk hoe het project aangepakt moet worden en bepaalt daarbij gelijk de juiste uitgangspunten. Refining-4 is best een complex en uitgebreid project, waar veel verschillende facetten een rol spelen. Tijdens de ontwikkeling hebben we in overleg besloten het project op te delen in twee delen. We zijn nu bezig met de uitvoering van Refining-4A, Refining-4B volgt daarna en zal vloeiend overvloeien.”

Organiseren
“Wij zijn zelf een bedrijf in continue ontwikkeling, we groeien jaarlijks 10% en proberen alles zo goed mogelijk te structureren. Soms zijn we nog wat ad hoc, maar dat heeft te maken met de fase waar we in zitten. Synamic helpt ons daar goed bij. Brengt vanaf de start structuur aan, neemt de leiding en regelt alles strak. Ook betrekken ze iedereen bij Kikkoman er goed bij, waardoor we als organisatie ook leren, hetgeen weer belangrijk voor ons is.”

Ondernemen
“Synamic denkt met ons mee in de meest brede zin van het woord. Soms lijkt dat wel eens te veel, maar zijn de adviezen toch weer eye-openers voor ons in het vervolg. Ze zijn deskundig en weten waar ze over praten.”

Refining-4 afdeling Kikkoman SappemeerRefining-4 afdeling Kikkoman Sappemeer

Synamic draagt zorg voor projectmanagement voor (inter)nationale bedrijven in de zuivel en voedingsindustrie. We zijn kundig, innovatief en gepassioneerd. Leer ons kennen en lees over uw voordelen bij een samenwerking met ons.

Onze contactgegevens

Synamic

Wismastate 3a

8926 RA Leeuwarden