Uitbreiding proceslijn Oliehoorn in Zwaag

Project: 
Uitbreiding proceslijn Oliehoorn in Zwaag

De opdrachtgever: 
Oliehoorn is producent van sauzen, (spijs)oliën en frituurvetten en is met het hoofdkantoor gevestigd in Zwaag (Hoorn). 

De opdracht: 
Vanwege de sterke groei moest de proceslijn van Oliehoorn in Zwaag worden uitgebreid. Hierdoor werd de capaciteit sterk verhoogd en kon met dezelfde mensen (veel) meer geproduceerd worden. Een zeer complex project, met veel verschillende variabelen, partners en onderlinge afhankelijkheden. Met o.a. SPX, Lascon en van der Laan had Oliehoorn al drie professionele partners in huis, die elk een deel van de project invulden. Oliehoorn vroeg Synamic om het project te leiden en alles intern en extern te verbinden om zo het project snel en op efficiënte wijze af te ronden. Belangrijk gegeven was dat bij de uitbreiding de productielijn maximaal twee weken dicht mocht zijn om zo het productieverlies te minimaliseren.

De aanpak:
Synamic had al eerder voor Oliehoorn projecten succesvol afgerond en werd in september 2019 ingeschakeld. Rudy Schuitema werd gevraagd om het project management op zich te nemen en werd aanspreekpunt voor alle partijen (productie, leveranciers, partners en directie), waardoor Oliehoorn zelf volledig ontlast werd. Als verbinder (letterlijk en figuurlijk) zorgde hij dat alles aan elkaar geknoopt werd. Na de kick-off werd het project in sneltreinvaart op de rails gezet en op verantwoorde wijze begeleid.   

Het resultaat:
In week 10 van dit jaar is het project al succesvol afgerond. De productielijn draait nu op maximale capaciteit en heeft slechts twee weken stil gestaan voor het uitbreiden, testen en proefdraaien in de nieuwe situatie. Een mooi voorbeeld van professionele samenwerking. 

Theo Stellingwerf, operationeel directeur, in quotes over de samenwerking:

Ondernemen
“Het meedenken met de onderneming in de meest brede zin vind ik eigenlijk een randvoorwaarde voor de samenwerking. Synamic beheerst het project goed, houdt alles goed in de gaten en beseft ook dat elke dag dat de productielijn stil staat eigenlijk een dag te veel is.”

Vertrouwen
“Wij vertrouwden Rudy volledig. Dat moet ook. Dat was ook wederzijds. Ik ben superblij dat we het zo hebben gedaan. Bij een volgend project doen we het weer precies hetzelfde. Het is erg goed bevallen!”

Communiceren
“Communicatie is het meest belangrijke in het proces, naar productie, leveranciers en partners. Rudy had de touwtjes strak in handen, dat was voor ons perfect. Zo konden wij alles loslaten en heb ik zelf niet heel veel aandacht meer aan het project hoeven geven. Alleen de supervisie voeren en met regelmaat geïnformeerd worden hoe alles liep.”

Ontwikkelen
“De ontwikkeling was al door Oliehoorn gedaan, Synamic hoefde zich niet te bemoeien met de engineering, waardoor het zich volledig kon richten op de managen van het project. Samen met de leveranciers en partners hebben ze het project perfect uitgevoerd.

Organiseren
“Vorig jaar zomer hebben we de opdracht aan Synamic gegeven, er zat een lange levertijd (ca. 26 week) op diverse materialen. Dat het project in week 10 al volledig was afgerond geeft aan dat de organisatie van het project goed was.”

Uitbreiding proceslijn Oliehoorn in ZwaagUitbreiding proceslijn Oliehoorn in Zwaag

Synamic draagt zorg voor projectmanagement voor (inter)nationale bedrijven in de zuivel en voedingsindustrie. We zijn kundig, innovatief en gepassioneerd. Leer ons kennen en lees over uw voordelen bij een samenwerking met ons.

Onze contactgegevens

Synamic

Wismastate 3a

8926 RA Leeuwarden