Uitbreiding productiefaciliteit van wei bij Bel Leerdammer in Dalfsen

De opdrachtgever 

Bel Leerdammer is onderdeel van Bel Group in Nederland. Met vijf belangrijke merken als La Vache qui rit, Kiri, Leerdammer, Boursin en Babybel en ook nog eens meer dan 25 lokale merken, bezorgt de Bel Group jaarlijks een ‘smile’ bij zo’n 400 miljoen consumenten in 120 landen. 

De opdracht 

Door de uitbreiding van de kaasproductie bij Bel Leerdammer wordt er ook meer wei geproduceerd. Hierdoor moest de capaciteit van de weiverwerking behoorlijk worden uitgebreid. Bel Leerdammer had hiervoor verschillende mogelijkheden (het plaatsen van een volledig nieuwe installatie of het uitbreiden van de huidige installatie) en heeft Synamic aan het begin van het project ingeschakeld.

De aanpak

Synamic heeft als eerste stap de reeds aanwezige aanvraag beoordeeld en daar adviezen op uitgebracht. Samen met Bel Leerdammer is er een nieuwe uitgebreide aanvraag gemaakt en deze aanvraag is uitgezet bij drie leveranciers. Er is daarna een betrouwbare leverancier gekozen die het project kon uitvoeren. De keuze viel op het uitbreiden van de huidige installatie. Synamic begeleidde het gehele project vanaf de start tot en met de oplevering, inclusief overleg met de afnemers van Bel Leerdammer, die ook een belangrijke functie hadden.

Het resultaat

Het project is in 2017 afgerond en heeft alle verwachtingen overtroffen. Er is meer capaciteit (zonder dat er dus een nieuwe installatie geplaatst hoefde te worden), de energiekosten zijn daarbij sterk gedaald (20-25% besparing) en de benodigde investering is sterk onder budget gebleven (grote besparing). Daarnaast is het project soepel en efficiënt verlopen, hetgeen tevreden (interne en externe) klanten opleverde.

René de Bruijn in quotes over de samenwerking

Ondernemen

“Je merkt dat de mensen van Synamic zelf ondernemers zijn. Ze komen allemaal uit de praktijk en weten hoe het werkt. Ze kennen de markt, de processen en de materie. En dat maakt het makkelijk werken.”

Vertrouwen

“Ik wist dat we met Synamic een goede partij in huis hadden. Ze hebben goede referenties en maakten direct een betrouwbare indruk. Vanaf de start was de relatie prima. Met zowel Jacob Brouwer als Herman Steen heb je mensen in huis met kennis en kunde. Ze stralen rust uit en dwingen de deskundigheid af. Je kunt alles met vertrouwen doorschuiven.”

Communiceren

“De relatie was prima, de communicatie was open. We konden best wel stevig discussiëren en dat moet ook. Maar het ging altijd om de inhoud en zonder op lange tenen te staan. Het eindresultaat stond altijd centraal.”

Ontwikkelen

“Vanaf de start van het project heeft Synamic de juiste aanpak gedaan. Veel informatie vergaard, de juiste vragen stellen en geluisterd naar de mensen op de werkvloer. Deze manier van benadering werkte goed.”

Organiseren

“Ik ben erg blij met het eindresultaat. Meer capaciteit, minder energieverbruik en onder het geplande budget uitgekomen. Dat levert uiteraard bij iedereen tevreden gezichten op. En dan heb je het gewoon goed gedaan.”

Uitbreiding productiefaciliteit van wei bij Bel Leerdammer in Dalfsen

Synamic draagt zorg voor projectmanagement voor (inter)nationale bedrijven in de zuivel en voedingsindustrie. We zijn kundig, innovatief en gepassioneerd. Leer ons kennen en lees over uw voordelen bij een samenwerking met ons.

Onze contactgegevens

Synamic

Wismastate 3a

8926 RA Leeuwarden